مواد لازم:
مايه خمير 1 قاشق سوپخوري
آب ولرم 65 ميلي ليتر
شير ولرم 65 ميلي ليتر
شكر 55 گرم
نمك 2/1 قاشق چايخوري
تخم مرغ 1 عدد
كره نرم شده 55 گرم
آرد 450 تا 500 گرم
مواد مياني:
آلو سياه پخته 350 گرم
پوست ليموي رنده شده 2 قاشق چايخوري
پوست پرتقال رنده شده 1 قاشق چايخوري
جوز رنده شده 4/1 قاشق چايخوري
كره آب شده 40 گرم
گردوي خرد شده 55 گرم
شكر 2 قاشق سوپخوري
تخم مرغ زده شده 1 عدد براي براق كردن روي نان
طرز تهيه:
مايه خمير را با آب مخلوط كنيد و 15 دقيقه روي آن را بپوشانيد و بگذاريد تا فعال شود.بعد از فعال شدن مايه خمير، شير، شكر، نمك، تخم مرغ و كره نرم شده را به آن اضافه كنيد و آرد را به تدريج به آن بيفزاييد. دقت كنيد كه ابتدا 350 گرم از آرد را اضافه كرده و مخلوط كنيد. سپس در صورت نياز آرد را روي ميز بپاشيد و خمير را ورز دهيد تا صاف و يكدست و انعطاف پذير شود.
خمير را در ظرف تميزي بگذاريد و روي آن را بپوشانيد يك ساعت و نيم استراحت كند و حجم آن دو برابر شود.مواد مياني را كاملاً با هم مخلوط كنيد و كنار بگذاريد. خمير را بعد از استراحت كمي ورز دهيد و به اندازه مستطيل 30 در 40 سانتيمتر باز كنيد. مواد مياني را به شكل طولي در مركز آن قرار دهيد؛ طوري كه از دو طرف خمير به يك اندازه، فاصله خالي بماند. كناره هاي خمير را دو سانت دو سانت به شكل مورب برش دهيد و به شكل ضربدر روي هم بياوريد. سيني فر را چرب كنيد و نان را داخل آن قرار دهيد. روي سيني خمير را كاملاً بپوشانيد تا حجم آن دو برابر شود.
سپس روي آن را با تخم مرغ زده برس بزنيد و در فر 190 درجه سانتيگراد 30 دقيقه بپزيد تا سطح روي آن كاملاً طلايي شود. بعد از فر خارج كنيد و پس از خشك شدن آن را برش بزنيد.
نكته: براي تهيه اين نان بهتر است از ميوه هاي خشك استفاده شود. براي مثال شما مي توانيد از زردآلو، هلو و انجير خشك شده در تهيه اين نان استفاده كنيد. در اين صورت كافي است مقداري آب روي ميوه بريزيد، در حدي كه روي ميوه را بپوشاند و به مدت ده دقيقه روي حرارت قرار دهيد.
منبع: hashpazi.ir